У СРЦУ ПАЛИЛУЛЕ ЗА ЈУБИЛЕЈ
2.06.2013

Поводом обележавање Градске славе Ниша „Св Цар Константин и Царица Јелена“ и прославе јубилеја 1700 година од доношења Миланског едикта, Градска општина Палилула-Ниш организовала је у недељу 02.јуна 2013.године традиционалну манифестацију у култури „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2013“. Нишка Палилула, препознатљива као део града, где се негује дух старе чаршије, господског али и боемског Ниша, угостила је овим поводом, на Палилуској рампи и у Епископкој улици, осим извођача културно-уметничког програма и бројне госте из Града Ниша, Србије, Бугарске.

Манифестацију-музичко сценски програм „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2013 - У срцу Палилуле“, осмишљену као вече уз духовну, староградску музику и нишки мерак, пред више десетине хиљада нишлија-палилулаца, отворио је Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула-Ниш а затим се у име града окупљеним грађанима обратио и градоначелник Ниша, проф.др Зоран Перишић. По традицији, поздравну реч је упутио и Његово преосвештенство Епископ нишки др Јован.

Програм „Палилулско вече 2013“, отпочео је у 18 сати отварањем изложбе радова мултимедијалних уметника „Ренесанса Византије“ у Павиљону ТВРЂАВА.

Од 19:30 сати, на великој позорници код Палилуске рампе наступили су најуспешнији вокални солисти са КАРАОКЕ феста а затим  и Војни оркестар. Након свечаног отварања манифестације, у наставку програма наступила је Етно група „Зоне“; Црквено играчки ансамбл ''Бранко''; Финалисти емисије „Ја имам таленат“; КУД „Ковиље“; ВОКАЛНИ АНСАМБЛ „КОНСТАНТИН“; Сценско музичко удружење „Срма“; Поп – рок група „SO&SO“.

Део пратећих манифестација одвијао се на Палилулској пијаци. У овом простору је организована Изложба рукотворина и уметничких предмета, са преко 35 излагача и 35 штандова. Чика Жикин корнер са инстант бином у Епископској улици, измамио је аплаузе бројних пролазника и гостију.

Општина Палилула, обезбедила је признања свим учесницима програма а гостима из општине Своге у Бугарској и општина Крушевац и Лазаревац одговарајућу презентацију. Овогодишњу манифестацију у нишкој Палилули могли су да прате, путем регионалне ТВ Белами и кабловске мреже, бројни грађани у Региону. (ЕКОполис мрежа, Д.В)

ГАЛЕРИЈА СЛИКА - Facebook: ЕКОПОЛИС мрежа